SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uddevalla Orienteringsklubb

Egonspåret

Egonspåret utmed Brattåsbäcken är Uddevallas vackraste och mest dramatiska promenad- och motionsspår. Brattåsbäcken rinner upp på Herrestadsfjället. Efter skjutbanan på Bulid passerar den ett vattenfall och rester av en gammal kvarn. Runt bäckens nedre del går det fyra kilometer långa Egonspåret på de stundtals branta brinkarna med omväxlande lund- och barrskog och med flera jättegranar. Floran och faunan är rik med skogsbräsma, kärrfibbla och gullpudra, forsärla, strömstare och mindre hackspett.

Egonspåret, som utgår från Uddevalla Orienteringsklubbs stuga, har fått sitt namn till minne av Egon Johansson som förolyckades när han arbetade med att färdigställa spåret i mitten av 1990-talet.

 

Uddevalla OK arbetar med att köra ut grus på spåret varje vår och höst och ser till att inga träd ligger över spåret.

 

Backarna på vardera sidan av bron över Brattåsbäcken har namngetts Håkans backar, våren 2019, för att hedra minnet av vår alldeles förtidigt bortgångne klubbmedlem Håkan Flingmark. Egonspåret underhålls av Uddevalla Orienteringsklubb och ansvaret är sträckvis fördelat. Underhåll av just dessa backar var Håkans tilldelade ansvar. Ett ansvar han tog på stort allvar och med mycket omsorg och därför finns inget mer passande namn för denna sträcka på Egonspåret än Håkans backar.

 

Den som vill bidra till underhållet av spåret, kan sätta in en slant på klubbens bg 5681-9717. Skriv namn, adress och "Egonspåret" på meddelandet.

 

Det är absolut förbjudet att cykla eller rida på spåret!!!

 

Det har skett olyckor på spåret och spåret blir förstört!

 
Våra sponsorer