Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Landslagets och Stora Tunas Emil Svensk imponerade på Lidingöloppet. Svensk slutade fyra på tiden 1.39,07, efter att ha tappat tredjeplatsen på upploppet.
 
Nomineringen till Årets Eldsjäl 2023 är öppen. Var med och hylla din eldsjäl!
 
Med start i dag och veckan ut är Svensk Orienteringsförbundet med och uppmärksammar allemansrätten.
 
Isac von Krusenstierna och Rasmus Wickbom har tilldelats Riksidrottsförbudets Elitidrottsstipendium. De är två av 50 aktiva elitidrottare som tilldelas stipendiet på 50 000 kronor.
 
OK Njudung, Vetlanda, arrangerade förtjänstfullt veteran-SM i helgen och efter tre tävlingsdagar kan vi summera att nio veteraner tog dubbla guld men ingen mäktade med en trippel.
 
Några mindre uppdateringar är gjorda i senaste versionen av OLA, v 6.3.14.
 
Det blev en överlägsen seger för IFK Göteborgs damer i stafett-SM. Laget kunde defilera i mål närmare 16 minuter före tvåan Göteborg-Majorna OK. I herrklassen tog Stora Tuna ytterligare ett stafettguld.
 
Det blev en dag i klubben Stora Tunas tecken. På damsidan vann Tove Alexandersson SM-guldet i medeldistans och på herrsidan segrade Emil Svensk. I morgon väntar stafett där Borlängeklubben får räknas som den stora favoriten.
 
För en dryg månad sedan blev Albin Ridefelt Europamästare i medeldistans. På fredagens kval tog han sig inte till SM-final. "Jag har haft det ganska struligt efter EM", säger han.
 
Anmälan till svensk orienterings riksidrottsgymnasium har öppnat och håller öppet till den 15 oktober.
 
Det är nästan 200 fler anmälda till SM medeldistans än i fjol när det nu ska kämpas om nya SM-medaljer i Orsa Grönklitt, med kval fredag och final lördag. Finalen och söndagens SM-stafett har livesändning och GPS-tracking.
 
1-3 oktober arrangeras Europacup för juniorer, JEC, i tyska Blankenburg. Sverige skickar 24 juniorer till tävlingarna.
 
Sverige kommer med en mycket stark trupp till världscupavslutningen i Schweiz 1-3 oktober. Efter helgens SM långdistans är truppen komplett med nio damer och åtta herrar. Sverige har chans på totalseger både på dam- och herrsidan.
 
Nästan 700 barn, ungdomar och vuxna provade på labyrintorientering när Sveriges Olympiska kommitté bjöd in till Olympiadagen på Stockholm Stadion under fredagen och lördagen. En av dem var OS-medaljören Simon Pettersson.
 
Det var tuffa förhållanden i skogarna runt Bjursås i Dalarna under finalen i långdistans-SM. Trots flera misstag slutade Tove Alexandersson som segrare. Gustav Bergman tog hem guldet på herrsidan efter ett tekniskt stabilt lopp.
 


 

 

 

UOK sponsor

Postadress:
Uddevalla OK - Orientering
Builds Skola
45162 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uok.se

Se all info