Hoppa till sidans innehåll

Hittaut Uddevalla!

24 APR 2019 17:40
Hitta ut i ditt närområde med ny karta och checkpoints
  • Skapad: 24 APR 2019 17:40

Vill du komma ut i skog och mark i ditt närområde, uppleva nya vyer och leta efter checkpoints? Den 1 maj startar Hittaut, som arrangeras av orienteringsklubbarna Uddevalla OK, Uddevalla IS, Herrestads AIF och Ljungskile FK.

Hittaut är ett nytt koncept som passar dig som vill motionera på ett roligt sätt i ditt närområde. Du använder dig av en nyproducerad karta med sammanlagt 60 olika checkpoints (kontrollpunkter) i Uddevalla och Ljungskile. Antingen tar du hjälp av kartan i pappersform eller i digital form för att hitta de olika checkpointsen. Den digitala kartan finns att ladda ner som en app med GPS-markör. På varje checkpoint (som består av en aluminiumstolpe) finns en kod, som du kan registrera i mobilen eller på webben, och vara med i utlottning av ett antal vinster.


  *   Vårt mål är att göra det lättare och roligare för invånare, besökare och turister i alla åldrar att komma ut och röra på sig och samtidigt upptäcka sitt närområde. Flera checkpoints går att nå med barnvagn eller rullstol. Kanske blir några dessutom intresserade av orientering vilket välkomnas av klubbarna, säger Ylva West, projektledare.


Ett stort antal kartor - 5000 stycken - kommer att delas ut till de boende inom kartområdena i norra Uddevalla, Herrestadsområdet och centrala Ljungskile. Hittaut-kartan finns också att hämta gratis från 1 maj på kommunens kontaktcenter i Rådhuset, Uddevalla Turistcenter, Bohusläns museum, Stadsbiblioteket, Dalabergs bibliotek, Friskis&Svettis, Rimnershallen, Herrestads AIF:s klubbstuga samt El och fritid i Ljungskile.

Hittaut startar 1 maj och pågår till 31 oktober.

Välkommen till lanseringskväll av Hittaut!

Torsdag den 2 maj klockan 17.00-18.30 är det lanseringskväll för Hittaut på Ljungskile torg. Då delar orienteringsklubbarna ut kartor och visar hur Hittaut går till.

I år arrangeras Hittaut på 47 orter i Sverige. Initiativtagare är Svenska Orienteringsförbundet och det är de lokala orienteringsföreningarna som arrangerar Hittaut lokalt.

Framtagandet av den nya Hittaut-kartan för Uddevalla och Ljungskile stöttas ekonomiskt av kultur och fritid i Uddevalla kommun och Thordénstiftelsen.

Mer information om Hittaut
https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/uddevalla/

Skribent: Christoffer Ohlsson
E-post: This is a mailto link


 

 

 

UOK sponsor

Postadress:
Uddevalla OK - Orientering
Builds Skola
45162 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info