Hoppa till sidans innehåll

Dags för ett nytt kapitel: tack för allt UOK!

01 DEC 2016 21:15
Efter snart två och ett halvt år i Uppsala har jag bestämt mig för att lämna Uddevalla OK och byta klubb. Ny klubbadress kommer att bli OK Linné. Detta beslut har varit otroligt svårt men känns nu till slut väldigt bra.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2016 21:17

När jag nu i skrivande stund sitter och tänker tillbaka på tiden i Uddevalla orienteringsklubb får jag backa tillbaka bandet väldigt långt. Jag har varit med på orienteringstävlingar och burit UOK-dressen sedan långt innan jag kan minnas. Vissa av er som läser det här tänker kanske “så stor hon har blivit, det känns ju som om det var igår hon kröp runt bland ryggsäckarna på o-ringen i Skåne -95”, för så länge har jag varit med. Vi hade ju inte så mycket till val jag och mina bröder, ville pappa Odd att vi skulle orientera så blev det ju så! Nej, skämt åsido, jag tror jag kan tala både för mig själv, Anders och Christoffer att vi är väldigt tacksamma för att vi också får vara med i orienteringsgemenskapen.

När jag blev mer tävlingsinriktad och började satsa lite hade alltid turen att få sparras av andra UOK-tjejer i min ålder som Linnea, Frida, Elin, Erika, Malin och Moa. Jag kommer ihåg när Linnea kom i mål först på första sträckan under ungdomens 10-mila 2005. Jag var så imponerad och en aning avundsjuk, jag ville ju också vara så snabb och bra. Sådana händelser peppade mig och jag är idag tacksam över alla klubbfajter jag har haft med tjejerna men främst för alla framgångar och erfarenheter vi fått tillsammans på stafetter, tävlingar och läger.

När jag och pappa i somras fick jobba med VM tillsammans med många av er såg jag det som något av ett hedersuppdrag. Vi fick representera Uddevalla OK och det gjorde mig väldigt stolt. För vem vill inte bli förknippad med en klubb där medlemmarna ställer upp helhjärtat och med goda miner oavsett förutsättningar. Ni gjorde det tunga arbetet mycket lättare.
Det lilla jag kan om ledarskap och som jag försökte tillämpa på VM har jag delvis lärt mig genom UOK, som på Bohuslunken och Trofén och genom alla fantastiska ledare vi har i klubben.

Det finns så mycket minnen från min tid i Uddevalla och jag skulle vilja berätta dem alla. Men vad jag försöker komma fram till är att jag har växt upp med den här klubben och är väldigt tacksam över allt jag har fått uppleva och det ni medlemmar har lärt mig, som till exempel omtanke, sammanhållning och ledarskap.   

Varför OK Linne då? Jag har varit träningsmedlem i OK Linné sedan jag flyttade till Uppsala hösten 2014 och har nu insett hur mycket det skulle underlätta för mig att vara medlem i den klubben som finns i min nuvarande hemstad. Det kommer bli lättare med tävlingsresor och stafetter, vilket känns skönt med tanke på att jag studerar heltid. Det är härligt gäng och jag hoppas att jag kommer kunna bidra med glädje och motivation till mina nya klubbkompisar, precis som alla UOK-medlemmar har gett till mig under dessa år.
Jag har ännu 2,5 år kvar på min landskapsarkitektutbildning och var jag hamnar efter examen, det vet jag inte just nu, kanske blir det tillbaka till UOK, vem vet!

Till sist, ännu en gång: tack alla nuvarande och före detta medlemmar, ledare, föräldrar och supportrar. Vi ses på juldagsträningen och på tävlingarna i vår!

Kram Julia.

Skribent: Julia Ohlsson
E-post: This is a mailto link


 

 

 

UOK sponsor

Postadress:
Uddevalla OK - Orientering
Builds Skola
45162 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info