Hoppa till sidans innehåll

Val av Sportidentpinne

03 APR 2013 22:08
Jag har fått frågor om vad för skillnad det är på sportidentpinnarna och vilken man ska välja. Jag tänker dra en lite snabb sammanfattning om vilka som finns för de som har funderingar på att skaffa en ny.
  • Uppdaterad: 30 APR 2013 14:03

Det finns att beställa flera olika pinnarna med flera olika egenskaper.

 

Den billigaste är SI-CARD 8.

 

Denna är för nuvarande den enklaste brickan men inte så månag funktion, du kan lägga in ditt namn i brickan så den blir personlig. Denna finns i två olika färgkombinationer, röd eller blå kropp med svart topp. Klarar 30 stämplingar och har en stämplingstid på 115 ms. Funkar endast i nyare stationer med fräsch mjukvara som SOFT kräver, gäller alla pinnar. Kostar 375 kr OBS dessa säljs ej längre, se www.sportident.se

 

SI-CARD 9

Lite avancerade än 8:n. Klarar 50 st stämplingar och är lika snabb som 8:n. Det finns att kombinera olika färger på brickan hur den ska se ut. Kolla länken och lägg till bricka så kan ni designa eran bricka http://sportident.se/order.aspx?id=428. Även denna kan man lägga in ägarinfo via SI-personal. Denna pinne kan man välja nr på pinnen. Kostar 470 kr.

 

SI-CARD 10

Uppföljaren till snabba 6:an. Lagrar 128 stämplingar. Finns i 5 olika färger. Har en stämplingstid på 60 ms. Kan få ett personligt nummer på brickan och tryck. Mer info här om färg mm http://sportident.se/order.aspx?id=445. Kostar 580 kr.

 

SI-CARD 11

Den nya snabba brickan som blinkar när stämplingen har tagit! Nu behöver du inte titta eller lyssna på kontrollenheten längre! Lagrar 128 stämplingar. Nummer 9 000 0001 - 9 999 999. Batteriet driver endast lysdioden så brickan stämplar även när batteriet är slut. Klarar ca. 30.000 cykler. Har en stämplingstid på 60 ms. Kostar 599 kr. 

 

Sammanfattning:

Jag tror att man ska kunna använda en 8:a långt fram i tiden. Den första generationen pinnar var en 5:a som går att använda ännu. Kan säga valet mellan 8:an och 9:a är antalet kontroller som man förväntas ta eller vilken färg man är ute.

Mer info på Sportidents hemsida http://sportident.se/Loparbrickor.aspx

 

Lycka till

Skribent: Christoffer Ohlsson


 

 

 

UOK sponsor

Postadress:
Uddevalla OK - Orientering
Builds Skola
45162 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info