Hoppa till sidans innehåll

Hittaut 2020

30 MAR 2020 09:46
Leta checkpoints och upptäck din närmiljö
  • Skapad: 30 MAR 2020 09:46

Vill du komma ut i skog och mark i ditt närområde, uppleva nya vyer och leta efter checkpoints? Den 4 april startar Hittaut i Uddevalla och Ljungskile, som arrangeras av orienteringsklubbarna Uddevalla OK, Uddevalla IS, Herrestads AIF och Ljungskile FK.

 

Hittaut är ett koncept som startade förra året här i Uddevalla och passar dig som vill motionera på ett roligt sätt i ditt närområde. Med hjälp av papperskarta eller mobil kan du leta checkpoints och upptäcka din omgivning.

 

Först släpps 80 checkpoints (kontrollpunkter) i Uddevalla, Herrestad och Ljungskile. Ytterligare 20 checkpoints släpps den 1 juni och de sista 20 släpps 15 augusti. Det innebär att i år är det 120 checkpoints, dubbelt så många som förra året.

 

 

Ett stort antal kartor - 20 000 stycken - kommer att delas ut till boende i flera områden i Uddevalla och Ljungskile. Hittaut-kartan finns också att hämta gratis på Kommunens kontaktcenter, Uddevalla Turistcenter, Bohusläns museum, Hallmans bokhandel, Rimnershallen, Herrestads AIF:s klubbstuga samt El och fritid i Ljungskile i den mån dessa platser håller öppet.

 

Den digitala kartan finns att ladda ner som en app med GPS-markör. På varje checkpoint (som består av en aluminiumstolpe) finns en bokstav, som du kan registrera i mobilen eller på webben, och vara med i utlottning av ett antal vinster.

 

Alla kan delta utifrån sina förutsättningar och flera checkpoints går att nå med barnvagn eller rullstol, säger Ylva West, projektledare. Förra årets deltagare har blivit tillfrågade i enkät om vad det bästa är med Hittaut. Många svarade att det är att komma ut och röra på sig, att upptäcka nya platser, att komma ut i naturen och utmaningen i att leta checkpoints.

 

Skolutmaningen och friskvårdsutmaningen är nytt för i år. Om skolorna är intresserade och kan delta kan de skicka ett mail till This is a mailto link. Då får de Hittaut kartor och information om hur det går till. Skolutmaningen kan genomföras även till hösten. Organisationer och företag kan delta i friskvårdsutmaningen.

 

I år arrangeras Hittaut på 56 orter i Sverige och initiativtagare är Svenska Orienteringsförbundet. Hittaut Uddevalla pågår från 4 april till 10 oktober.

 

Framtagandet av Hittaut-kartan för Uddevalla och Ljungskile stöttas ekonomiskt av Hälsopolitiska rådet och Thordénstiftelsen.

 

Mer information om Hittaut

Skribent: Christoffer Strömgård


 

 

 

UOK sponsor

Postadress:
Uddevalla OK - Orientering
Builds Skola
45162 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info