Egonspåret

Egonspåret utmed Brattåsbäcken är Uddevallas vackraste och mest dramatiska promenad- och motionsspår. Brattåsbäcken rinner upp på Herrestadsfjället. Efter skjutbanan på Bulid passerar den ett vattenfall och rester av en gammal kvarn. Runt bäckens nedre del går det fyra kilometer långa Egonspåret på de stundtals branta brinkarna med omväxlande lund- och barrskog och med flera jättegranar. Floran och faunan är rik med skogsbräsma, kärrfibbla och gullpudra, forsärla, strömstare och mindre hackspett. Egonspåret, som utgår från Uddevalla Orienteringsklubbs stuga, har fått sitt namn till minne av Egon Johansson som förolyckades när han arbetade med att färdigställa spåret i mitten av 1990-talet.

Uddevalla OK arbetar med att köra ut grus på spåret varje vår och höst och ser till att inga träd ligger över spåret.

För att bidra med grus eller annat material så sätt in pengarna på bg 5681-9717. Skriv namn och även adress på meddelandet.

Det är absolut förbjudet att cykla eller rida på spåret!!!

Det har skett olyckor på spåret och spåret blir förstört!

Uppdaterad: 2010-11-30 20:56
Skribent: Christoffer Ohlsson